-
Friterad korianderrot
Friterad korianderrot är riktigt gott att toppa en rätt med, till exempel dumplings eller bara som snacks med en dipp. Det kan va svårt att hitta korianderrot i butik, själv besöker en asiatisk butik och…
-
Risnudlar med ostronskivling
Risnudlar med ostronskivling är en enkel rätt som går att servera kall eller varm. Receptet är veganskt men det går att toppa med räkor, ägg eller något annat protein. Såsen sätter en tydlig asiatisk…
-
Amerikanska pannkakor med kanel och kardemumma
Jag har tänkt göra amerikanska pannkakor med banan och kanel ett bra tag nu men det blev kardemumma och kanel istället, Jag ångra mig inte! Vanligtvis serveras dem med smör och sirap i…
-
Grillad romansallad med sojamajonnäs, friterad ostronskivling, parmesan och örter
Det är inte ofta man grillar eller steker romansallad men det är jättegott. Denna rätt kan även göras vegansk genom att göra egen vegansk majonnäs och ta bort parmesanosten.
-
Vegansk majonnäs med kikärtsspad eller sojamjölk
Här är två olika sätt att göra vegansk majonnäs, den ena med sojamjölk och den andra med kikärtsspad. Tänk på att alla ingredienser har samma temperatur innan du börjar, detta är grundregel i…
-
Svartkålspaj med getost och valnötter
Svartkålspaj med getost och valnötter. Här har jag bytt ut grönkålen mot svartkål, personligen tycker jag svartkål är mycket godare än grönkål. I Sverige har vi inte använt svartkål så mycket förutom som…