Vegansk majonnäs med kikärtsspad eller sojamjölk

Vegansk majonnäs med kikärtsspad eller sojamjölk

Här är två olika sätt att göra vegansk majonnäs, den ena med sojamjölk och den andra med kikärtsspad. Tänk på att alla ingredienser har samma temperatur innan du börjar, detta är grundregel i alla emulsioner då de lätt skär sig annars. Använd en mixerskål eller en hög skål och en mixerstav eller en blender. Det […]

Svartkålspaj med getost och valnötter

Svartkålspaj med getost och valnötter

Svartkålspaj med getost och valnötter. Här har jag bytt ut grönkålen mot svartkål, personligen tycker jag svartkål är mycket godare än grönkål. I Sverige har vi inte använt svartkål så mycket förutom som prydnadsväxt men i Italien, framförallt i Toscana används den flitigt och det kan man höra på det engelska namnet ”Tuscan kale”.  Svartkål är en korsning av savojkål […]