Blodpudding med sidfläsk och äpple

Många har nog dåliga upplevelser av blodpudding från skolmatsalen men detta recept piggar upp den ganska tråkiga rätten. Detta är inte mitt recept utan jag har lånat det av Melker Andersson, originalreceptet finns att på köket.se

4 portioner | Förberedelser: 1 timma| Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser

400 g blodpudding, skuren i tärningar
100 g rökt sidfläsk, tärnat
1 msk smör
1 st gul lök, grovt hackad
2 svenskasyrliga äpplen, i bitar
salt och peppar

kryddblandning

1 tsk mejram
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära

Rårörda Lingon

250 g frysta lingon, tinade
1,5 dl strösocker

Blanda lingonen med sockret och låt stå tills lingonen tinat och sockret smält. Smaka av, om det är för surt låt stå lite längre.

Blanda alla ingredienser till kryddblandningen.

Stek blodpuddingen och sidfläsket i smör, smaksätt med kryddblandningen. Tillsätt lök och äpple och stek ytterligare några minuter, Smaka av med salt och peppar.

Servera blodpudding, äpple och fläsk med de rårörda lingonen.

 

Kommentera