Amerikanska pannkakor med kanel och kardemumma

Jag har tänkt göra amerikanska pannkakor med banan och kanel ett bra tag nu men det blev kardemumma och kanel istället, Jag ångra mig inte! Vanligtvis serveras dem med smör och sirap i USA men det går att servera dem med mängder av kombinationer, själv hade jag blåbär i frysen och drottningsylt i kylen.

15 pannkakor | Förberedelser: 20 minuter | Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg

Gör så hör:

Blanda mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker, kardemumma, kanel och salt i en bunke. Ta fram en ny bunke och vispa lätt ihop ägg och mjölk och det smälta smöret.

Blanda ihop mjölk blandning och de torra ingredienserna med en gaffel tills du får en slät smet. Smeten är mycket tjockare än vad vår svenska pannkakssmet är så oroa dig inte för det.

Värm en stekpanna på medelhög värme med lite smör. Häll i lite mer än en matsked smet per pannkaka och vänta tills det bildats bubblor på ovansidan, vänd den och stek tills den blivit gyllene på båda sider och stigit 1 cm, det tar ca 1 minut per sida.

Pannkakorna ska serveras direkt men kan hållas varma i ugn en stund.

 

Kommentera