Grillad romansallad med sojamajonnäs, friterad ostronskivling, parmesan och örter
Recept,  Vegan,  Vegetariskt

Grillad romansallad med sojamajonnäs, friterad ostronskivling, parmesan och örter

Det är inte ofta man grillar eller steker romansallad men det är jättegott. Denna rätt kan även göras vegansk genom att göra egen vegansk majonnäs och ta bort parmesanosten.

4 Portioner | Förberedelser: 20 minuter | Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

2 huvuden romansallad
Plockade färska örter
1 förpackning Krasse
200 gram ostronskivling
1 liter olja
2 dl majonnäs eller vegansk majonnäs
2-3 tsk japansk sojasås
Riven parmesanost
Salt

Gör så här:

Friterad ostronskivling

Började med att dra tunna remsor av ostronskivlingen längs med ränderna på undersidan av svampen. Hackar man med kniv mosar man lätt svampen.

Mät upp oljan och häll över i en hög kastrull, värm oljan till 180 grader. Ha alltid ett lock vid sidan, ifall det skulle koka över och fatta eld stäng av plattan och lägg på locket.

Lägg ner lite av ostronskivlingen åt gången, lägger du i för mycket kokar oljan lätt över och temperaturen sänks, vilket gör att du inte får en krispig svamp. Fritera i ca 2-3 minuter tills svampen fått en fin gyllene färg. Lägg svampen på hushållspapper, salta och låt torka. Tänk på att inte hälla den varma oljan i vasken.

Sojamajonnäs

Jag råder er att göra en egen majonnäs så man slipper sötman och tillsatserna i den man köper. Recept på vegansk majonnäs och hemlagad majonnäs finns på sidan och även ett tips hur du gör egen majonnäs på 1 minut.

Blanda majonnäs med japansk sojasås.

Grillad Romansallad

Dela salladen och skölj den, pensla med olivolja och grilla/stek på hög värme i cirka 30 sekunder på varje sida. Många vill gärna ta bort roten på salladen men då faller hela salladen isär när man tillagar den.

Servering

Lägg upp den grillade romansalladen och riv över parmesan, strö över färska plockade örter och krasse, avsluta med sojamajonnäs. Jag använde mig av örter jag hade hemma vilket var timjan och oregano men ni kan använda er av de örter ni gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.