friterad korianderrot
Asiatiskt,  Recept,  Vegetariskt

Friterad korianderrot

Friterad korianderrot är riktigt gott att toppa en rätt med, till exempel dumplings eller bara som snacks med en dipp. Det kan va svårt att hitta korianderrot i butik, själv besöker en asiatisk butik och köper hel koriander med rot. Tyvärr går det inte att använda koriander på kruka då den är för späd.

10-15 Rötter | Förberedelser: 20-30 minuter | Tillagningstid: 10-15 minuter

Ingredienser

10-15 st korianderrötter
1 ägg
½ dl mjöl
½ dl fint ströbröd
½ dl panko
5-10 dl frityrolja

Gör så här:

Börja med skölja och putsa dina korianderrötter. De kan vara riktigt grusiga, då kan de va bra att blötlägga dem ett tag för att sedan putsa bort gruset under vatten.

Fyll olja i en hög kastrull och värm till 170-180 grader.  (Ha alltid lock vid sidan när du friterar)

Undertiden oljan blir varm, blanda de fina ströbrödet med panko och vispa upp ett ägg i en skål.
Vänd korianderrötterna först i mjöl, sedan ägg och sist fint ströbröd och panko.

Fritera lite av rötterna åt gången i ca 1 minut eller tills gyllenbruna, lägg upp på hushållspapper och salta.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.